WEBINAR: Deshidratazioa nekazaritzako elikagaien sektorean.

Testuingurua

Nekazaritzako elikagaien sektoreak soberakin eta azpiproduktu ugari sortzen ditu, eta baztertu egiten dira, nahi ez den inpaktua sortuz, bai ekonomikoki, bai ingurumenari dagokionez. Hala ere, ekonomia zirkularraren eta elikagaiak alferrik galtzearen aurkako estrategien esparruan, elikagai-material horiek negozio-aukera berriak dakarzkie EAEko nekazaritzako elikagaien industriei, eta tresna egokia dira sortzen ari diren araudi berrietara egokitzeko.

Egitaraua

10:00-10:15 

Arantza Madariaga, Elika Fundazioa. Zuzendari-Gerentea.

Ongi etorria eta aurkezpena · Bienvenida y presentación

“Elikagai-soberakinen errebalorizazioa. Aukera bat euskal enpresentzat”

 

10:15-10:40

Mª Carmen Villarán, TECNALIA. Elikadura Osasungarriko Zuzendaria.

“Azpiproduktuak eta elikagai-soberakinak deshidratatzeko eta errebalorizatzeko teknologiak”

 

10:40-11:05

Pedro Luis Prieto Hontoria, Neorev Innovation. I+G Zuzendaria.

“Fruta deshidratatuentzako berrikuntza-horizonte berriak eta balio handiko merkatu berrietarako osagai jasangarriak”

 

11:05-11:15

Galderen txanda