Jardunaldia “Liburu Zurutik Itun Berdera, Elikagaien Segurtasunaren Kultura Hedatzen”

Elikaren 20. urteurrena dela eta, jardunaldi hau antolatu dugu Elikagaien Segurtasunaren azken bi hamarkadei buruzko hausnarketa egiteko eta nekazaritzako elikagaien sistema osasungarri eta jasangarrietarako trantsizioaren etorkizuneko gakoei buruz eztabaidatzeko.

Egitaraua

Ondorioak

Hona hemen ekitaldan hizlariek esandakoaren ondorioak:

Bideoak

1. atala – Aurkezpena

  • Miren Arantza Madariaga – ELIKA Fundazioaren zuzendaria
  • Arantxa Tapia Otaegi – Eusko Jaurlaritzako Ekonomiaren Garapen, Jasangarritasun eta Ingurumeneko sailburua.

2. atala – Europako Itun Berdea eta Baserritik Mahaira Estrategia: etorkizun berria.

  • Javier Domínguez – Europako Batzordea. Idazkaritza Nagusia.

3. atala – Eztabaida mahaia: 20 urte elikagaien segurtasunaren kultura sortzen.

  • Marta Hugas. Arduradun Zientifiko Ohia – Elikagaien Segurtasuneko Europako Agintaritza (EFSA)
  • Beatriz Muñoz – Animalien Osasun, Higiene eta Trazabilitateko zuzendariorde nagusia. Nekazaritza, Arrantza eta Elikadura Ministerioa.
  • Isabel Peña-Rey – Elikagaien Segurtasunaren eta Nutrizioaren Espainiako Agentziako (AESAN) zuzendari exekutiboa.
  • Carme Chacón – Elikagaien Segurtasuneko eta Osasuna Babesteko zuzerdariorde nagusia. Elikagaien Segurtasunaren Kataluniako Agentziako (ACSA) zuzendaria.
  • Rogelio Pozo – AZTIko zuzendari nagusia, ELIKAko Patronatuko idazkaria.

4. atala – Eztabaida mahaia: Nekazaritzako elikagaien sistema osasungarri eta jasangarrietarako trantsiziorako gakoak

  • Javier Domínguez – Europako Batzordea. Idazkaritza Nagusia, Green Deal politika.
  • Amaia Ortiz – NEIKER, Landare Ekoizpen eta Babeseko Departamentuko arduraduna.
  • Josu Garaialde – HAZI, Sustapeneko zuzendaria.
  • Xavier Pera – Elikagaien Segurtasunaren eta Kalitatearen arduraduna, AECOC – Fabrikatzaileen eta Banatzaileen Elkartea.
  • Santiago Valcárcel – Bizkaiko Osasun Publikoko programen burua. Osasun Saila, Eusko Jaurlaritza.